314163779372527

Tervezői felelősségbiztosítás

Ajánlat kérés

Garantáltan csak a kért, tervezői biztosítási ajánlattal kapcsolatban keresünk! A pontos árért töltsd ki a rövid adatlapot, hogy máris küldhessük a személyre szabott árajánlatot!


* Hozzájárulok ahhoz, hogy a (Szántó Consulting Kft. székhelye: 1044 Budapest, Izzó u. 6.) adatkezelő az általam megadott személyes adatokat (név, e-mail cím, telefonszám továbbá biztosítási szükségleteim, vonatkozó információk) közvetlen üzletszerzési célból, a hozzájárulásom visszavonásáig kezelje. Ezáltal hozzájárulok, hogy az adatkezelő részemre elektronikus levelezés, vagy azzal egyenértékű más egyéni kommunikációs eszköz útján gazdasági reklámot küldjön, továbbá a megadott elérhetőségeimen üzletszerzési céllal megkeressen. Egyúttal kijelentem, hogy ezen nyilatkozatomat önkéntesen és megfelelő tájékoztatás birtokában tettem meg.2017. január 1-től hatályos a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló 155/2016 (VI.13.) Kormányrendelet 2016. november 18.-i módosítása.


TERVEZŐI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁS

Mikor kötelező?

Maximum 300nm összes hasznos alapterületű új lakóépület építésekor,

az építtetővel közvetlen szerződéses viszonyban álló szakági tervező által vállalt

  • tervezési
  • tervezői művezetési

tevékenység során okozott kár megtérítésére kötelező

Mikorra kötelező rendelkeznie vele?

  • Legkésőbb a tervezői szerződés megkötésekor már rendelkeznie kell vele

Vonatkozó jogszabályok

  • Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény,
  • A lakóépület egyszerű bejelentéséről szóló 155/2016. (VI. 13.) Korm. rendelet
  • Az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről szóló 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet